Oregon,  Pacific Crest Trail

21. DEN- Hood River, zevlink u mekáče🙈 a angíno, koukej si dát pohov🙏; míle 2149,5

13. 7. 2023

Kemp v Cascade Locks je krásné místo, kde si hikeři mohou odpočinout. Jezdí sem i hodně jednodeňáků a taky tu jezdí hodně vlaků 🙈, vede tudy důležitá dopravní tepna přes Kaskádové hory. Trať vede skoro kempem😂, a vlaky jezdí několikrát za hodinu, i v noci😂. Takže jsme se moc nevyspali, ty vlaky jsou opravdu dost hlučné 🤣.
Ráno se tedy hrabeme ze stanu dosti brzo, já zjišťuji, že v krku bolí zase o trošku víc😭, takže si dám jasný úkol pro dnešní den – sehnat někde sůl a kloktat a kloktat.
V klidu si ještě u stanu ale uděláme snídani, pak pobalíme a jdeme se projít k řece Columbia River:

V 10:30 se přesouváme na zastávku, odkud nám pojede bus do Hood River. Tady už sedí hiker z Itálie, který si chladí nohu ledem😥. Nohu má oteklou a rudou, jak já obličej😥, bojí se, že má únavovou zlomeninu😥, to by pro něj byla asi konečná 😥. Strašně moc mu přejeme, aby to bylo jen namožené, on šel z Campa, různě kvůli sněhu přeskakoval, byl dokonce na hranicích s Kanadou a WA šel SOBO, monumentu se ale nedotkl…vrátí se k němu, až bude v cíli 🙏🙏. Přejeme mu hodně moc štěstí🍀 a happy trails🍀🙏.

Hood River je městečko vzdálené 20 mil a spousta hikerů sem jezdí na nákupy, je tu Walmart a Safeway, kde se dá krásně zásobit🙏. Je tu i pošta, takže ji také chceme využít a poslat si balíky před sebe.
V Hood River jsme v 11:00 a jdeme nejdřív zkusit štěstí, zda by nás neubytovali dříve🙏. Motel je hned u hlavní silnice, vedle mekáče😍 a zmíněných obchodů:

Nejdřív se trošku upravím, otřu si vlhčeným ubrouskem umouněný obličej, otočím tričko předkem dozadu, mám na něm na břiše totiž zbytky hořčice 🤣🙈 a jdu udělat dojem na pana recepčního🙏. Hned jak otevřu dveře, tak je mi dle jeho výrazu jasné, že tohle nepůjde. Pán je studenej psí čumák, který rád dodržuje pravidla a hned ve dveřích mě doslova zpraží pohledem, co sem vůbec lezu. No zkusím to, ale je to marné, ani napůl čisté tričko nepomohlo🤣.
Nedá se svítit, musíme jít k mekovi🤣. Tady si objednáme obídek, rovnou celé menu 🤣, a pak až do 14:00 zevlíme venku na zemi na silnici🤣.

Cola po 3 hodinách došla 🤣

Čekání je to dlouhé, nikde tu není lavička, lidi u nás přibrzďují a okukují, co to je za exoty, a nám je to šumák🤣. Během čekání vlítnu do obchodu Safeway, kde alespoň okouknu, co si později budeme kupovat do balíků, a kochám se tady ovocem😍:

Menší nákup udělám a na kase mě pan prodavač zase mile překvapí 😍. Platím a prý jestli mám jejich kartičku, postesknu si, že bohužel ne, že mi nešla stáhnout, třikrát píp, pán nacvaká, že mám, a ušetříme 10$😍🙏. To mám velkou radost, děkuju mu tím nejhezčím úsměvem, co dokážu vykouzlit🥰, nic víc u sebe nemám🤣.
Pak zkusíme zase prosit na motelu a naštěstí se nad námi slitují a v 15:30 nám dávají klíče🙏, děkujeme moc🙏.

Náš motel

Nejdříve proběhne rychlá sprcha a pak až do večera obíháme obchody a nakupujeme, jak diví, ale musíme se zásobit na měsíc dopředu přeci🙏:

Tohle je velká dobrota😍, arašídové máslo s marmeládou

Jo a na dveřích recepce jsem si našla práci😍🙏, hledají paní na úklid🥰🥰, tak to tu možná na nějaký čas zkusím🤣, ráno se tam půjdu optat🤣:

Sůl vypadá, že mi trošku od bolesti v krku ulevila, taky aby ne, koupila jsem ji kilo🤣. Do noci tedy dopisuji články a užívám si měkké postele🤣. Zítra se už ale těšíme na trail, sůl si preventivně vezmu s sebou🙏.

22. DEN- Bridge of the Gods❤️, prales a vedro k padnutí; míle 2157,6
20. DEN- neškodný mafián🤣, kouzelný Eagle Creek, zubař a Cascade Locks❤️; míle 2149,5

2 komentáře

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *